A la venda, les entrades per veure set propostes de la 26a Fira Mediterrània

A la venda, les entrades per veure set propostes de la 26a Fira Mediterrània

Demà es posen a la venda sis propostes incloses a la programació de la propera edició de la Fira, que s’afegeixen a les del concert de Rodrigo Cuevas que es poden comprar des de l’abril.
Entre les novetats, destaquen el concert inaugural de Raül Refree i Maria Mazzotta, la nova proposta de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya i el concert per a públic familiar del Pony Pisador.

Demà dissabte 17 de juny, es posen a la venda les primeres entrades de la propera edició de Fira Mediterrània de Manresa, que tindrà lloc del 5 al 8 d’octubre. Es tracta de set de les propostes que es duran a terme al Teatre Kursaal i al Teatre Conservatori, quatre de les quals formen part de l’Obrador d’arrel de Fira Mediterrània, el programa de suport als artistes que exploren nous camins a partir de l’arrel i la cultura popular. Les entrades es podran comprar per les vies habituals, a través d’Internet al web de Fira Mediterrània (www.firamediterrania.cat), i de forma presencial a les taquilles del Teatre Kursaal (de dimarts a dissabte, d'11 h a 13 h i de 18 h a 20 h). Les entrades tindran un preu reduït fins un dia abans de cada espectacles.

Sala Gran del Teatre Kursaal

Entre tota l’oferta que ara es posa a la venda, destaca Evoé!, el concert inaugural, que tindrà lloc dijous 5 d’octubre a les 21 h a la Sala Gran del Teatre Kursaal. Es tracta d’una proposta inclosa a l’Obrador d’arrel de la Fira, encapçalada pel músic i productor català Raül Refree i la cantant Maria Mazzota, una de les veus més imprescindibles de la música tradicional italiana. Els dos han unit forces per oferir un recorregut per cerimonials de possessió col·lectiva com la tarantel·la. Comptaran amb la dramatúrgia de Jordi Oriol i les veus femenines del Cor Plèiade.

També es podran comprar les entrades per anar a veure dos propostes més a la Sala Gran del Teatre Kursaal. D’una banda, el nou concert de l’Orquestra de Músiques d’arrel de Catalunya (OMAC), formació integrada per 34 joves intèrprets dels Països Catalans nascuda fa dos anys sota l’empara de l’Obrador d’arrel de la Fira, i que a Trans explora la riquesa antropològica, ecològica i artística de la transhumància dels Pirineus a partir de les cançons que descriuen les rutes geogràfiques. Serà divendres 6 d’octubre a les 21 h. I de l’altra, Nemini Parco, el nou espectacle de gran format de l’Esbart de Rubí, que enguany celebra el seu centenari. Es tracta d’una proposta que treballa el patrimoni immaterial i la tradició des d’una vessant innovadora, partint del mite d’Orfeu i Eurídice. Es podrà veure diumenge 8 d’octubre a les 18.30 h.

També es poden comprar les entrades per anar a veure a la Sala gran La Romería, el darrer espectacle de l’agitador folklòric asturià Rodrigo Cuevas, que es van posar a la venda el 14 d’abril coincidint amb la publicació del primer senzill del seu treball.

Sala Petita del Teatre Kursaal

Pel que fa a l’oferta que es podrà veure a la Sala Petita del Kursaal, hi ha la posada en escena de dos projectes de l’Obrador d’arrel de la Fira. D’una banda, Ni.U, de Núria Andorrà, una proposta de música experimental i dansa, amb intel·ligència artificial, inspirada en el paisatge i la gent de la Vall del riu Corb, que està programada per dijous 5 d’octubre a les 19.30 h. I de l’altra, Rel i grapa, del ballarí Víctor Pérez Armero, una peça que qüestiona les expressions i experiències del cos, des de la dansa d’arrel tradicional fins a llenguatges contemporanis passant per la identitat queer i la sensualitat humana, i que també compta amb el suport del Pla d’impuls a la dansa d’arrel, amb una menció especial a la darrera edició del Premi Delfí Colomé. Aquesta proposta es podrà veure divendres 6 d’octubre a les 18 h.

Teatre Conservatori

Pel que fa a la programació prevista al Teatre Conservatori, també es posaran a la venda les entrades per anar al concert de El Pony menut, dijous 5 d’octubre a les 18 h. Es tracta de la versió familiar del grup musical El Pony Pisador, que ha adaptat per als més petits el seu repertori de música celta i folk tradicional, amb interpretacions i harmonies de qualitat, i molt bon sentit de l’humor.

El Pòrtic de la Fira

Finalment, també es posen a la venda, les entrades del concert Pòrtic de la Fira, organitzat amb D’Arrel Manresa, i que enguany portarà la gira de celebració dels 50 anys del mític grup de folk-rock Elèctrica Dharma, amb un repàs a la seva trajectòria musical carregada de temes emblemàtics. El concert Pòrtic tindrà lloc el 30 de setembre a les 20 h, a la Sala gran de Teatre Kursaal.