Alícia Buil presenta dilluns a Manresa l’espectacle cancel·lat durant la darrera edició de Fira Mediterrània

L’actuació forma part del circuit Anem al carrer! de la PAC i està inclosa a l’oferta del Firaescoles de la Fira

L’espectacle Memòria sota l’aigua, d’Alícia Buil, que havia de formar part de la programació de la darrera edició de Fira Mediterrània de Manresa però que es va haver de cancel·lar per motius aliens a l’organització, finalment es podrà veure dilluns 5 de desembre a les 11 h al pati del Teatre Kursaal. L’actuació forma part del Firaescoles de la Fira, l’oferta adreçada a les escoles de la comarca, i tindrà lloc en el marc de la primera edició del circuit d’espectacles de carrer per ser gaudits per alumnes d’escoles i instituts Anem al carrer!, de la Plataforma Arts de Carrer (PAC). A la sessió de dilluns hi assistiran 86 alumnes de 5è i 6è de l’escola Puigsoler de Sant Vicenç de Castellet.

La proposta d’Alícia Buil ret homenatge als habitants dels pobles que resten sota l’aigua degut a la proliferació de preses d’aigua durant el franquisme. Ho fa amb un llenguatge poètic i barrejant el teatre de text, el circ i el teatre musical. L’objectiu és donar veu a la tradició i la memòria històrica però amb una estètica i uns llenguatges contemporanis. L’espectacle compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Ajuntament d’Ainsa-Sobrarbre, la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt i Passatge Insòlit.

El circuit Anem al carrer! s’ha dut a terme a tot el territori durant el primer trimestre del calendari lectiu d’escoles i instituts. Els objectius d’aquesta iniciativa de la PAC, entitat que agrupa festivals, fires i mostres que tenen les arts de carrer com a principal eix conductor de la seva programació, són crear un circuit estable per a les arts de carrer per tal d’apropar-les a alumnes d’escoles i instituts, crear nous públics i hàbits culturals en aquest sector de la població, establir el carrer com a espai on gaudir de la cultura, donar visibilitat als valors socials de les arts de carrer (com la democratització cultural, la cohesió social i l’esperit crític), explicar la diversitat de formats de les arts de carrer i donar visibilitat a l’activitat escènica al carrer que es fa a Catalunya.

L’actuació de Manresa tancarà l’edició d’enguany. Els esdeveniments de la PAC que s’han adherit a aquesta primera edició de l’Anem al carrer! són el FestiCAM – Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta, el Festival Internacional de Teatre i Animació Al Carrer Viladecans, Figueres Es Mou - Festival de Dansa i Moviment, la Fira de Circ Al Carrer de La Bisbal de l’Empordà, la Fira de Titelles de Lleida, FiraTàrrega, Passatge Insòlit i el Sismògraf / Circ A La Plaça d’Olot.