Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, Inxa Impro Quartet, Marsupialis i Les Violiles finalistes del VI Concurs Sons

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, Inxa Impro Quartet, Marsupialis i Les Violiles finalistes del VI Concurs Sons   Els quatre grups elegits pel concurs impulsat pel CAT i Grup Enderrock actuaran a la final que se celebrarà a la 16a Fira Mediterrània de Manresa   Una cinquantena de formacions emergents d’arreu dels Països Catalans

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, Inxa Impro Quartet,

Marsupialis i Les Violiles finalistes del VI Concurs Sons

 

Els quatre grups elegits pel concurs impulsat pel CAT i Grup Enderrock

actuaran a la final que se celebrarà a la 16a Fira Mediterrània de Manresa

 

Una cinquantena de formacions emergents d’arreu dels Països Catalans

s’han inscrit per participar en el certamen més important de l’escena folk

 

El grup guanyador optarà a enregistrar un disc i realitzar una gira de concerts

pels principals festivals catalans de música d’arrel durant el 2014

 

La formació d’esperit nòmada Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra, el quartet de jazz-folk Inxa Impro Quartet, el quintet de folk Marsupialis i la jove banda Les Violiles han estat elegits finalistes del VI Concurs Sons de la Mediterrània. La final tindrà lloc durant la primera jornada de la Fira Mediterrània de Manresa, el 7 de novembre a la Taverna de la Fira. Un total 48 grups i solistes d’arreu dels Països Catalans s’han presentat aquest any al certamen organitzat per la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock.

 

Barcelona-Gipsy-Klezmer-Orchestra(1).jpg

Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra es defineix com “una gran família que reuneix nòmades moderns” i recupera cançons populars i antigues dels repertoris dels gitanos dels Balcans, de l’Orient Mitjà i de la música klezmer.

 

 

InxaImpro(1).jpg

 

Inxa Impro Quartet és un quartet que renova la música tradicional i els seus gèneres de ball incorporant espais generosos per a la improvisació i afegint el so de la gralla a un trio de guitarra, contrabaix i guitarra.

 

 

Marsupialis.jpg

 

 

 

Marsupialis és un quintet de reconeguts intèrprets del folk català que en el seu darrer projecte, Marsupialis al Liceu, recupera i adapta peces i melodies que sonaven a les festes de societat del Liceu al segle XIX.

 

 

 

 

 

Violiles.JPGLes Violiles reuneix al voltant de dues joveníssimes violinistes un grup de folk acústic i càlid, que combina la música d’arrel catalana amb grans influències com les de la música irlandesa.

 

 

 

 

El concurs Sons de la Mediterrània és la plataforma més important per a la promoció i difusió dels artistes catalans de folk emergents. El jurat del concurs està integrat per membres de la publicació Sons de la Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) de Gràcia, la Fira Mediterrània de Manresa, el Festacarrer d’Ondara, iCat.cat, el programa La Sonora (TVC) i Joventuts Musicals de Catalunya, que enguany s’ha incorporat com a nova entitat col·laboradora.

 

El grup guanyador obtindrà la gravació d’un disc i una gira d’actuacions que inclouran, durant l’any 2014, el festival Tradicionàrius, la Fira Mediterrània, el Circuit Folc, el Dansàneu d’Esterri d’Àneu, el Festacarrer d’Ondara i el circuit de Joventuts Musicals. A més també es dipsosarà d’una campanya de publicitat a la web Sons de la Mediterrània, la revista Enderrock i l’emissora iCat.cat.

 

El número d’agost de la revista Enderrock publicarà informació detallada sobre cadascun dels quatre finalistes, i també sobre els grups inscrits en aquesta edició del concurs. A més, la música dels quatre finalistes s’inclourà en el CD recopilatori de la Fira Mediterrània 2013, que s’encartarà amb el número d’Enderrock d’octubre.

 

Més informació: www.concurssons.cat