Cinc concerts integraran la 11a edició de l’Humus Mediterrani
El grup Sa Lup i els respresentants de D'Arrel i Fira Mediterrània durant la presentació de l'Humus

Cinc concerts integraran la 11a edició de l’Humus Mediterrani

L’Humus consolida l’escenari de plaça Sant Domènec

Un total de cinc concerts integraran la programació de la l’11a edició de l’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que complementa l’oferta oficial amb les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura D’Arrel. Els grups que han estat triats per formar part de la programació de l’Humus són Sa Lup, Sorguen, Verge de Sosa, Autèntics i Genuins i Trèvol. Enguany, la programació de l’Humus mantindrà la centralitat de la plaça Sant Domènec (la Plaça de la Fira) com a escenari dels tres concerts de divendres 6 d’octubre. Els altres dos concerts de la programació tindran lloc dissabte 7 d’octubre a l’Espai Òmnium.

L’humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional l’humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs i escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans.

Al llarg d’aquests 11 anys, hauran actuat a l’Humus més de 70 grups provinents majoritàriament de Catalunya, però amb presència també de les Illes, del País Valencià, la Catalunya Nord, Occitània i Itàlia. Després del seu pas per Manresa, molts dels grups participants han consolidat la seva posició professional. Algunes formacions posteriorment han participat a la secció oficial de la Fira, aconseguint, en alguns casos, projecció internacional.

Des de l’Humus s’ha vetllat també per la participació de grups locals, posant sempre l’exigència de qualitat en tots els grups seleccionats. Per la programació de l’Humus, a més de grups emergents, també hi han passat propostes emergents de músics ja més coneguts. L’Humus ha estat per tant un bon trampolí que molts artistes han aprofitat.

Els 11 anys de l’Humus han estat possibles gràcies a la col·laboració que sempre hi ha hagut entre l’equip de Fira Mediterrània i el de D’arrel, grup programador i finançador parcial de l’Humus, dins de Favets i Tremendos S.L., i també a la bona disposició d’Òmnium Cultural Bages Moianès, entitat que cedeix el seu local per fer-hi els concerts. 

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DE L'HUMUS