COMUNICAT DE PREMSA - SE SUSPÈN L’ESPECTACLE DE PERET PREVIST PER INAUGURAR LA 17a FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA A L’OCTUBRE

L’artista va anunciar la seva retirada temporal dels escenaris per motius de salut el passat juliol La Troba Kung-Fu inaugurarà el certamen amb Revetlla Mediterrània, en col·laboració amb la Unió Musical d’Alaquàs  

  • L’artista va anunciar la seva retirada temporal dels escenaris per motius de salut el passat juliol
  • La Troba Kung-Fu inaugurarà el certamen amb Revetlla Mediterrània, en col·laboració amb la Unió Musical d’Alaquàs

 

Manresa, 25 d’agost 2014.- La Fira Mediterrània de Manresa anuncia que el projecte Peret als Barris de Manresa, espectacle inaugural previst per la 17a edició del certamen, queda suspès temporalment en motiu de la retirada dels escenaris anunciada per Peret el passat 30 de juliol. El projecte es reprendrà quan les circumstàncies de salut de l’artista i organitzatives de la Fira ho facin possible.

Peret als Barris de Manresa és un procés de treball comunitari que té com a fil argumental l’aprenentatge i la creació artístiques. Amb una clara voluntat de propiciar la connexió intergeneracional, té com a protagonistes una coral de gent gran i un grup de percussió corporal format per infants d’entre 6 i 12 anys, membres del casal d’infants del barri de La Font dels Capellans, a Manresa. Durant diversos mesos, aquests col·lectius havien de treballar –amb el lideratge de Peret i la coordinació del músic i productor Nacho Lesko- un repertori de clàssics del gran mestre, que interpretarien amb ell al recital inaugural de la 17a Fira Mediterrània de Manresa.El mestre de la rumba va informar a finals de juliol que es retirava provisionalment dels escenaris per concentrar-se en un tractament mèdic per combatre un càncer. Passades les setmanes i de comú acord amb l’organització de la Fira, s’ha optat cancel·lar temporalment el projecte -i programar una altra inauguració-, ateses les necessitats prèvies de la producció.

La Fira Mediterrània anuncia la programació d’un nou espectacle inaugural, liderat per la Troba Kung-Fu amb la participació de la banda valenciana Unió Musical d’Alaquàs. Es tracta de Revetlla Mediterrània, una proposta feta de música, festa i foc a la recerca de l’essència de la Mediterrània. Una autèntica celebració que, amb trenta-tres músics en escena, ret homenatge a la culturaque compartim  a la riba occidental de la nostra mar, amb un lemasuggeridor: cant a la vida, ball a la mort, festa i foc. Les dues formacions –Troba Kung-Fu i UM d’Alaquàs- comparteixen una admiració mútua els ha portat a fer realitat aquest projecte: Joan Garriga, líder de La Troba, està fascinat perla sonoritatde les bandes tradicionals i la vitalitat de la cultura valenciana. I a Enric Parreño, director de la Unió Musical, li atrau la fusió que practica La Troba en els seustreballs. El resultat és aquesta producció estrenada al Grec 2014 que a Manresa donarà el tret de sortida de la programació com a espectacle inaugural, dijous 9 d’octubre, a les 21h,  a la nova Taverna de la Fira. Aquest espai serà enguany de gran format, amb el patrocini d’Estrella Damm.

Les entrades de “Revetlla Mediterrània” estaran a la venda a partir de demà dimarts 26 d’agost, al preu de 12 euros (anticipada) i 15 euros (taquilla). Per a devolucions d'entrades del concert de Peret, cal posar-se en contacte amb el servei de taquilles del Teatre Kursaal, tel. 938 723 636, en l’horari habitual: de dimarts a diumenge de 18h a 21h i els dissabtes al matí d'11h a 13h.

Sala de premsa - http://www.comedia.cat/ca/comediateca/mediterrania_2014

www.firamediterrania.cat

 

PREMSA FIRA MEDITERRÀNIA DE MANRESA

Marc Gall · Nèstor Lozano  - T. 93 310 60 44 · 93 295 56 34.M. 620 811 386 · nlozano@comedianet.com