El comitè executiu de la Fira Mediterrània aprova les bases de la convocatòria de la direcció artística

La seu de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa ha acollit aquesta tarda la reunió del comitè executiu que ha aprovat les bases del concurs per triar la propera direcció artística de la Fira. Els plecs de la convocatòria es publicaran dilluns 6 de febrer al web de la Fira Mediterrània de Manresa (www.firamediterrania.cat), en l’apartat “Perfil del contractant”.

La seu de la Fundació Fira Mediterrània de Manresa ha acollit aquesta tarda la reunió del comitè executiu que ha aprovat les bases del concurs per triar la propera direcció artística de la Fira. Els plecs de la convocatòria es publicaran dilluns 6 de febrer al web de la Fira Mediterrània de Manresa (www.firamediterrania.cat), en l’apartat “Perfil del contractant”. La convocatòria estarà oberta durant 21 dies naturals a comptar des de l’endemà de la seva publicació, fins el 27 de febrer.

A les clàusules que han estat aprovades destaca, entre les funcions de la direcció artística, la programació i desplegament de la línia artística de la Fira Mediterrània “de manera que es mantingui i potenciï aquest mercat d’espectacles com un referent de qualitat artística no sols a Catalunya sinó també a la resta de l’Estat espanyol i en l’àmbit internacional”. Les bases també descriuen altres tasques, com seleccionar projectes de producció i coproducció dedicats a les arts amb accent en l’arrel i en l’arc mediterrani; desenvolupar les línies artístiques que contribueixin a la generació de nous recursos econòmics per augmentar l’autofinançament de les activitats de la Fira; i complir amb alguns acords establerts a dia d’avui amb diferents entitats (la Fundació Jaume Casademont per la Beca Innovació en cultura popular; la revista Zirkólika, pel premi millor pallasso còmic 2011; l’Ajuntament de Saragossa, pel premi concurs “Off de Calle”, i la Revista Sons, pel Premi “Concurs Sons”).

L’avaluació de tota la documentació rebuda finalitzarà el 7 de març. El comitè executiu, l’òrgan encarregat d’escollir el candidat o candidata més adient per ocupar el càrrec, es reunirà per prendre una decisió el 20 de març. Segons les bases, alguns dels criteris que es tindran en compte són la proposta de planificació de la programació i de les activitats professionals d’acord amb una estratègia de desplegament de la línia artística de la Fira; la proposta de coordinació dels aspectes artístics descrits; la proposta de desplegament de la cooperació amb altres fires i institucions; la proposta descriptiva de la programació i de les activitats professionals, i la proposta tècnica de captació de recursos en l’àmbit de la coproducció, entre d’altres.

El comitè executiu de la Fira Mediterrània està presidit per Lluís Puig (director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana –CPCPTC- del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Joan Calmet, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, n’és el vicepresident. Les vocals són Assumpte Bermúdez (de l’Ajuntament), Eulàlia Jardí (del CPCPTC) i Marisol López (de l’Institut Català d’Empreses Culturals). També en forma part, el gerent de la Fundació, Jordi Bertran.