El concurs ‘Off de Calle’ de Saragossa arriba a la 10a edició

A Fira Mediterrània se suma un segon soci català, FiraTàrrega

A Fira Mediterrània se suma un segon soci català, FiraTàrrega

La Fira Mediterrània de Manresa formarà part del jurat del 10è Concurs Off de Calle que tindrà lloc durant les conegudes Festes del Pilar de la capital aragonesa i que organitza l’Ajuntament de la ciutat. La Fundació Fira Mediterrània de Manresa coopera per tercer any consecutiu amb la Societat Municipal “Zaragoza Cultural” en el desè concurs ‘Off de Calle’, dirigit a tots els artistes individuals o companyies artístiques en les disciplines de dansa, música, teatre, clown, circ, que utilitzin els espais oberts com escenari d’expressió, i que es desenvoluparà durant les Festes del Pilar de Saragossa el mes d’octubre de 2013. Els guanyadors de la passada edició de l’Off de Calle, La Rueda Teatro Social amb l’espectacle “Los Rodríguez: Una familia en crisis”, actuaran a la 16a Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 7 al 10 de novembre de 2013, com a part del guardó del certamen. Així mateix, el guanyador del concurs de l’edició 2013 també actuarà a la Fira Mediterrània de Manresa 2014 com a part de conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Saragossa.

Les inscripcions per participar al Concurs “Off de Calle” es poden fer fins el 30 d’agost, per correu postal (enviant el material gràfic i audiovisual de l’espectacle a la Societat Municipal “Zaragoza Cultural” S.A., al departament de programació “Off de Calle” –Torreón Fortea. C/ Torrenueva, 25. 50003 Saragossa-) o a través de la pàgina web www.zaragoza.es. De les propostes rebudes, se seleccionaran un màxim de 12 companyies que passaran a formar part de concurs. La llista de seleccionats es publicarà al web a partir del 9 de setembre.

Els grups seleccionats actuaran els dies 8, 9 i 10 d’octubre de 2013, en el marc de les Festes del Pilar. “Zaragoza Cultural” publicitarà la programació “Off de Calle” al Programa Oficial de Festes 2013. L’organització abonarà a cadascun dels seleccionats que hagin actuat la quantitat de 500 € en concepte de despeses per l’actuació. Al jurat del Concurs, Fira Mediterrània estarà acompanyada per diferents professionals de l’àmbit de les arts escèniques que concediran el Premi al Millor Espectacle. El guardó consistirà en la participació a la Fira Mediterrània 2014, Fira Tàrrega 2014, l’Umore Azoka de Leioa (Euskadi) i a les Festes de Sant Mateu de Logronyo 2013 (La Rioja). La decisió del jurat es farà pública el 12 d’octubre.

Els guanyadors 2012 a la 16a Fira Mediterrània

L’espectacle que podrem veure a Manresa en el marc de la propera edició de la Fira Mediterrània de Manresa anirà a càrrec dels madrilenys “La Rueda Teatro Social”, un grup que es desmarca del teatre convencional per oferir el més pur teatre de carrer i alhora dissenyar noves formes de relació amb el públic i la societat. Els seus objectius són descobrir i desenvolupar noves formules teatrals amb les quals poder democratitzar la relació entre artista i espectador; crear espectacles en els quals destaquin tant el valor social com la qualitat artística; pensar i mostrar un teatre útil i transformador, i desenvolupar processos artístics adreçats a la promoció de persones i col·lectius en risc d’exclusió. A l’espectacle “Los Rodríguez: Una familia en crisis”, els protagonistes han estat desnonats recentment i ara viuen al carrer. Un tema dramàticament actual que “La Rueda” sap plantar sobre l’escenari amb un to de comèdia hilarant.

Los_Rodriguez.jpg

“Los Rodríguez: Una familia en crisis”