El projecte Cabal Musical tanca diumenge el programa de la 18ª Fira Mediterrània

El grup Fatlipz y Adry Bueno actuarà en companyia de la formació  Cordes del Món, al Pati del Kursaal Aquesta activitat està emmarcada dins la celebració de la primera Setmana Apropa Cultura

El grup Fatlipz y Adry Bueno actuarà en companyia de la formació  Cordes del Món, al Pati del Kursaal

Aquesta activitat està emmarcada dins la celebració de la primera Setmana Apropa Cultura

El dia 1 de novembre tindrà lloc la darrera activitat inclosa al programa de la 18a edició de Fira Mediterrània. Es tracta de l’actuació de Fatlipz y Adry Bueno, un dels grups del projecte de suport al talent musical Cabal Musical, en companyia del grup de cambra Cordes del Món. El concert, inclòs dins la programació de la primera Setmana Apropa Cultura, està emmarcada en el conjunt d’activitats d’arts comunitàries del programa de la Fira. Segueix així, la línia encetada l’any passat de concebre la cultura popular com aquella que amplia la base social de la cultura, fent-la arribar a nous col·lectius i públics, i fomentant, entra d’altres, la integració social.

El darrer concert de la Fira és totalment gratuït i tindrà lloc diumenge a les 19.15h al Pati del Kursaal. Anirà a càrrec de Fatlipz y Adry Bueno, un duet de rapers de Sant Andreu i Santa Coloma, amb gran profunditat lírica i estreta complicitat dalt de l’escenari. En aquest projecte, s’alien amb la formació Cordes del Món, en una atrevida i impactant mescla de rap, música clàssica i sonoritats ètniques.

Cabal Musical

El grup és fruit del projecte Cabal Musical de Taller de Músics, de suport al talent musical que forma i promou grups i músics joves de la Franja Besòs. Aquesta iniciativa consisteix a posar en valor, formar i promoure grups i músics joves de barris desafavorits, per tal de contribuir a la cohesió social, la projecció i la dinamització del territori. Els participants reben preparació musical i artística per convertir les seves inquietuds creatives en projectes d'emprenedoria artística, que gaudeixen d'un acompanyament professional per a la seva introducció al sector. Per això Taller de Músics posa a disposició els seus recursos i experiència en la formació musical i la indústria cultural.

El projecte, que es va iniciar el 2014 i s'ha reeditat el 2015, consta de tres fases: recerca i selecció de participants, formació i producció dels projectes d'emprenedoria i companyament en la promoció i distribució. Aquest projecte es realitza en conveni amb l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Barcelona.

Setmana Apropa Cultura

Aquesta actuació forma part de la primera Setmana Apropa Cultura, que s’està celebrant del 26 d’octubre a l’1 de novembre i que compta amb la participació de 55 equipaments i festivals d’arreu de Catalunya. L’objectiu és conscienciar la societat sobre la importància de fer accessible la cultura a les persones que més ho necessiten i donar visibilitat a la tasca d’inclusió que fa durant tot l’any Apropa Cultura, de la qual n forma part Fira Mediterrània. En aquest sentit, aquest any, Fira Mediterrània va oferir als col·lectius d’Apropa Cultura un total de 15 espectacles destacats, de música i dansa, de la programació de la seva darrera edició.