Fira Mediterrània i Cases de la Música presenten el cartell de la IX edició de l’Estepa Mediterrània

La banda mítica jamaicana THE SKATALITES; els egarencs DOCTOR PRATS, que presentaran el seu nou àlbum Venim de Lluny (Música Global 2.018); la multipremiada banda ROBA ESTESA, que van arrasar als premis ENDERROCK 2017 i presenten el seu últim àlbum Desglaç (Coopula Records, 2018), i el xativí FELIU VENTURA, que presentarà un repertori basat en clàssics d’Ovidi Montllor i cançons pròpies en clau jamaicana, són els plats forts que presenta el cicle ESTEPA MEDITERRÀNIA

La banda mítica jamaicana THE SKATALITES; els egarencs DOCTOR PRATS, que presentaran el seu nou àlbum Venim de Lluny (Música Global 2.018); la multipremiada banda ROBA ESTESA, que van arrasar als premis ENDERROCK 2017 i presenten el seu últim àlbum Desglaç (Coopula Records, 2018), i el xativí FELIU VENTURA, que presentarà un repertori basat en clàssics d’Ovidi Montllor i cançons pròpies en clau jamaicana, són els plats forts que presenta el cicle ESTEPA MEDITERRÀNIA.

Més enllà dels grans noms, l’Estepa Mediterrània presenta un cartell amb més d’un 50% de bandes amb components femenins i amb una clara voluntat de ser un impuls de formacions emergents, incidint sobretot en l’escena de la Catalunya Central, que en aquesta edició representa un 43% de la programació.

Les Cases de la Música situen el focus més enllà de l’escenari de la plaça Europa ampliant en dies i propostes els artistes emergents. Si en l’edició anterior Voilà! va programar dos propostes musicals en dos dies, en aquesta edició s’amplia a tres dies i es programen sis formacions musicals.

Amb una intenció clara d’ajudar a les formacions que formaran part de la programació de l’Estepa a introduir-se al mercat, aquest any com a novetat, s’ha organitzat una trobada amb la responsable de l’àrea professional de Fira de Mediterrània, Anna Vilanova, per ajudar als artistes a aprofitar al màxim els recursos que té la Fira per presentar les seves propostes artístiques als professionals. En l’edició anterior Fira Mediterrània va acollir a més de 1.000 professionals de tot el món. La trobada es farà el 27 de setembre a les 19 hores al Centre de Creació Musical de Manresa (Stroika, Avinguda els dolors 17, Manresa)

L’escenari de les Cases de la Música (Plaça Europa) forma part del programa d’ajudes a la creació i es programaran els artistes prèviament seleccionats mitjançant un jurat format per membres cada Casa de la Música, on s’ha valorat la potencialitat i projecció futura de cada formació musical. Les cinc propostes s’han triat d’un total de 158. Tancarà l’escenari l’artista Suu.

ESTEPA MEDITERRÀNIA

El 2010 naixia de la mà de Fira Mediterrània i Casa de la Música de Manresa el Circuit Estepa Mediterrània, un certamen ‘off’ en coproducció oficial que pretenia, a mode de radar de l’escena underground, ampliar els horitzons artístics circumscrits a la ‘mediterraneïtat’ i arrelar la Fira encara més a la ciutat programant a nous espais i a espais que treballen la música en directe durant tot l’any a Manresa.

CASES DE LA MÚSICA

Cases de la Música és un projecte compartit per la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Manresa i la Sala Stroika.

PROGRAMACIÓ DEL CIRCUIT ESTEPA MEDITERRÀNIA

2.0ESTEPA-CARTELL.jpg