Fira Mediterrània ofereix noves sessions de reunions ràpides als acreditats de la darrera edició

Les noves trobades estan previstes per als dies 16 i 17 de març i es duran a terme amb entitats vinculades a centres cívics de Barcelona Districte Cultural i la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC)

Les noves trobades estan previstes per als dies 16 i 17 de març i es duran a terme amb entitats vinculades a centres cívics de Barcelona Districte Cultural i la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC)

Fira Mediterrània de Manresa durà a terme els dies 16 i 17 de març noves reunions ràpides en línia amb deu centres cívics de Barcelona Districte Cultural i amb deu equipaments de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC). En total, està previst que es facin prop de 200 interaccions entre professionals. Aquesta activitat s’adreça als professionals acreditats durant la darrera edició de la Fira, celebrada del 13 al 18 d’octubre de 2020.

Les reunions ràpides s’organitzen des de fa diverses edicions amb la voluntat de facilitar el contacte directe entre els professionals del sector cultural. Es tracta de trobades ràpides i concertades entre programadors del sector de les arts escèniques i de la música i els artistes i professionals que hi vulguin prendre contacte. Durant la darrera edició, les reunions es van celebrar en format digital, amb la moderació dels membres de l’equip de la Fira. Amb el format digital, cada artista té l’oportunitat de presentar el seu projecte en línia a diferents grups de professionals del sector d’àmbits diferents.

Seguint el mateix model, el dia 16 de març, de 10 h a 12 h, es duran a terme reunions de 8 minuts de durada amb els següents centres cívics de Barcelona Districte Cultural: Joan Oliver "Pere Quart", Can Basté, Centre Cívic Cotxeres Borrell, Casal Font d'en Fargues, Centre Cívic Urgell, Auditori Sant Martí de Provençals, Centre Cívic La Sagrera "La Barraca", Centre Cívic Ateneu Fort Pienc, Barcelona Districte Cultural i Ciutat Educadora i Cultura als Barris – ICUB.

L’endemà 17 de març es faran reunions amb algunes de les entitats de la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Barcelona (XTAC): El Coro de Sentmenat - Teatre del Coro, el Centre Moral d'Arenys de Munt, la Societat Coral Cultural i Recreativa La Verbena de Sant Joan de Vilatorrada, la Societat Aliança Palmarenca de La Palma de Cervelló, l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu de Llobregat, El Círcol de Badalona, la Societat La Lliga de Capellades, la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt, el Casino Prado de Sitges, el Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià de Barcelona i La Cate de Figueres.

Durant la darrera edició de la Fira, com a resposta a la situació provocada per la covid-19, es van haver d’adaptar bona part de les activitats professionals programades a un format digital. Aquest fet va permetre mantenir el contacte, encara que virtual, dels professionals amb les companyies, i mantenir, una edició més, l’essència de mercat de la Fira Mediterrània. A més, aquestes eines (per exemple, la renovada Llotja Virtual, que s’ha actualitzat, readaptat i ha ampliat les seves funcionalitats especialment per a l’ocasió, o el format virtual de les reunions ràpides), han permès ampliar a la resta de l’any el camp d’acció de la Fira.

Gràcies al format en línia, durant la darrera edició de la Fira es van dur a terme aproximadament 900 contactes entre professionals mitjançant les reunions ràpides i es preveu que amb aquesta nova tanda de trobades la xifra s’ampliï amb gairebé 200 contactes més. Les reunions ràpides són una de les activitats professionals de la Fira Mediterrània amb més demanda, motiu principal pel qual s’ha decidit ampliar-les durant l’any.