Fira Mediterrània serà a Marsella, capital europea de la Cultura 2013

Manresa és entre els sis consultors internacionals dels speed datings Els professionals acreditats podran presentar les propostes artístiques per actuar a Manresa des de l’estand de la Fira

Manresa és entre els sis consultors internacionals dels speed datings

Els professionals acreditats podran presentar les propostes artístiques per actuar a Manresa des de l’estand de la Fira

La Fira Mediterrània de Manresa viatjarà aquesta setmana a Marsella (França), ciutat que és la capital europea de la cultura durant aquest 2013. Participarà en la novena edició de Babel Med Music, del 21 al 23 de març. L’organització marsellesa ha seleccionat la Fira Mediterrània entre els sis consultors internacionals que conduiran els speed datings.

Babel Med ha organitzat per primera vegada les sessions dels speed datings, les trobades ràpides i prèviament concertades entre experts de la indústria musical i els artistes i professionals que hi vulguin prendre contacte directe. Els marsellesos han seleccionat Manresa al costat de representants dels principals mercats del sector a nivell internacional. Aquestes sessions estan previstes per al dia 22 de març, entre les 10 i les 12 del migdia. La Fira les compartirà amb Anna Poetzsch, directora de mitjans i comunicació del prestigiós Womex (World Music Expo); Christina Fina, coordinadora de relacions internacionals de Medimex (el mercat musical d’Itàlia organitzat a Bari per Puglia Sounds); Jérôme Galabert, director de l’IOMMA (el mercat de músiques de l’Oceà Índic); José Da Silva, el director de l’Atlantic Music Expo (plataforma d’intercanvis culturals transatlàntics de Praia, la capital de Cap Verd); i Cécile Rata, coordinadora del SIMA (el saló internacional de la música africana que té previst celebrar la primera edició al novembre a Yaoundé –capital del Camerun).

Babel Med és un dels principals mercats internacionals de músiques del món amb 2.500 delegats internacionals, una àrea professional amb 123 estands i 36 concerts programats. La Fira també serà a la llotja professional amb un estand, el número 34, des del qual es podran presentar propostes artístiques per actuar a la 16a edició, ja que el tancament del termini de presentació de propostes per al 2013 coincideix amb el darrer dia del mercat marsellès. Des de l’estand també es podran lliurar les propostes per formar part de la graella del Mediterrània Professional Meeting, el programa d’accions professionals que es desenvolupen dins la Business Area manresana i que inclou presentacions de productes i serveis.

Reunió de l’EFWMF

En el marc de la novena edició de Babel Med, els dies 21 i 22 de març, la Fira Mediterrània participarà a la reunió de socis i l’assemblea general anual de la xarxa European Forum of Worldwide Music Festival (EFWMF), del qual la Fira n’és membre. Aquesta és la xarxa d’esdeveniments de músiques d’arrel més àmplia i important del món amb una quarantena de associats. Durant les reunions de socis es parlarà, entre altres temes, de les properes expedicions de l’EFWMF i es realitzaran sessions de grups de treballs sota el lema “El compromís social o ètic i el seu festival! És una coincidència?”.

L’expedició de la Fira a Marsella compta amb el patrocini de Cervesa Rosita, gràcies a la qual la Fira manresana podrà oferir una recepció a tots els professionals acreditats a Babel Med divendres 22 a les 13:00h. Amb aquestes recepcions les delegacions internacionals capten l’atenció dels delegats assistents.

Capital europea de la cultura

Marsella, amb un milió nou-cents mil habitants, amb 15 milions de turistes, i amb una despesa anual de 400 milions d’euros en cultura, ha plantejat la seva capitalitat cultural amb una inversió de 600 milions d’euros en equipaments culturals, 90 milions d’euros destinats a activitats artístiques, 61 a altres projectes, i 30 més per a la comunicació, l’hospitalitat i el funcionament de l’esdeveniment. 15 d’aquests milions s’han obtingut a través de la fórmula del patrocini i el mecenatge. L’organització preveu atreure 15 milions de visitants amb un retorn econòmic de 6 euros per cada un dels invertits. Al llarg de l’any s’han programat 300 esdeveniments i 80 exposicions, i s’han construït o rehabilitat fins a 40 espais diferents.


Dock%20des%20Suds.jpg

El Dock des Suds és l'espai on cada any se celebra el Babel Med.