L’ajuntament de Roma en la darrera jornada de Llotja Professional

La Fira Mediterrània de Manresa passarà demà l’equador de la celebració de la 16a edició i ho farà amb la darrera jornada d’activitat frenètica a la Llotja Professional, on les sessions d’speed dating, trobades ràpides amb experts del sector, i network meeting, presentacions breus i informals de productes culturals i serveis professionals, entre d’altres activitats, funcionaran a ple rendiment.

La Fira Mediterrània de Manresa passarà demà l’equador de la celebració de la 16a edició i ho farà amb la darrera jornada d’activitat frenètica a la Llotja Professional, on les sessions d’speed dating, trobades ràpides amb experts del sector, i network meeting, presentacions breus i informals de productes culturals i serveis professionals, entre d’altres activitats, funcionaran a ple rendiment.

D’entre aquest darrer grup destaca la participació de l’italià Erasmo Treglia, director del projecte ‘FolkMus – Young musicians and old stories, folk music in musEUms and more’ –FolkMus - Joves músics, velles històries, música d’arrel als musEUs i altres espais- liderat per l’Ajuntament de Roma. Treglia parlarà del projecte, al qual hi participa la Fundació Fira Mediterrània de Manresa, dins el seu programa d’internacionalització, i que compte amb el cofinançament de la Unió Europea. A part de Catalunya i Itàlia també hi participen Grècia, Estònia i Portugal, en total cinc països.

Els objectius del projecte són la generació, a partir de l’intercanvi entre territoris diversos, d’un repertori confeccionat a partir de l’arrel dels països involucrats, amb noves adaptacions de tonades tradicionals per crear un so elaborat per intèrprets joves amb instruments antics. Catalunya hi participa amb dos intèrprets: Pau Figueres, guitarrista, i Manu Sabaté, gralles, tarotes i clarinets. El resultat ja s’ha vist a Estònia, però també passarà per Itàlia, Portugal i Catalunya, i se’n preveu l’enregistrament en uns estudis a Grècia. La gravació es presentarà el 2014 a la Fira Mediterrània. Treglia parlarà dels detalls del projecte a les 12.45h a l’espai Network Meeting de la Llotja.

Sessió de treball del sector professional

La Llotja també acollirà demà dissabte, però a les 10h, la sessió de treball amb associacions del sector professional Connexions. Es tracta d’una taula estable de treball amb les associacions professionals del sector artístic per millorar els canals de comunicació entre el mercat cultural i les necessitats dels professionals de les diferents arts. Després de la bona acollida de l’any passat, enguany, la sessió abordarà a partir de l’informe de la consultoria Durán-Sindreu, Asesores Legales y Tributarios elaborat per encàrrec de La Red de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad pública, el marc jurídic de la gestió d'espectacles i de les fórmules societàries escaients i/o convenients en aquest sector, en funció de com sigui cada tipus de projecte artístic. Es tractaran temes de contractació i previsió de conflictes; sistema impositiu i obligacions fiscals; drets d’autor, interpretació i enregistrament; i regulació i gestió laboral i valoració legal sobre noves modalitats de funcionament de recaptació que des del sector escènic s’han i s’estan impulsant. La jornada constarà de dues parts, una primera d’una durada d’una hora i quart, amb la intervenció de Cristina Calvet, advocada de l’Associació d’Actors i Directors professionals de Catalunya, AADPC, especialitzada en Dret de la Propietat Intel·lectual i gran coneixedora del funcionament del sector artístic i cultural. I una segona part de preguntes. L’acreditació de la Fira Mediterrània de Manresa dóna accés a aquesta jornada. Aquesta sessió està coorganitzada per Fira mediterrània, ARC, ACPDC, APCC, APdC, TTP, AADPC, CIATRE.

Al FiraPasseig

Dissabte també continuaran les sessions de punxadiscos des de l’estand del Grup Enderrock – Sons de la Mediterrània del FiraPasseig amb la periodista Núria Balaguer (12h), el músic Miquel Gil (13h), el periodista i musicòleg J.V. Frechina (17h) i l'acordionista Carles Belda (18 h).

També al Passeig Pere III, de 10h a 14h i de 17h a 21h, hi haurà instal·lada la unitat mòbil del Banc de Sang. Totes les persones que facin una donació de sang durant la jornada de demà, podran gaudir d’una entrada per als espectacles de pagament de la Fira.

Discoteca sobre patins

Molt a prop del FiraPasseig, a la plaça Porxada, Colectivo Cautivo posarà en marxa la seva Roller disco infantil!, una discoteca amb músiques mediterrànies on –en comptes de ballar- els nens i nenes patinen. Els més menuts que vulguin participar en aquesta activitat han de pensar a portar els seus patins.

Canvis al programa

Us recordem que per raons tècniques, les dues sessions previstes de l’espectacle Cru, de la companyia Fet a mà, han quedat unificades en una de sola que tindrà lloc avui a les 22h i en un escenari diferent, el Teatre Conservatori, enlloc de la Vela del Parc Casino.