L’Humus Mediterrani, off de Fira Mediterrània, obre convocatòria de la 6a edició

Les propostes ja es poden presentar fins al 31 de maig mitjançant un formulari al web de D’Arrel, entitat impulsora del projecte

L’Humus Mediterrani, la secció off de Fira Mediterrània de Manresa que acull les propostes més properes a l’arrel tradicional, iniciativa de l’espai de música i cultura D’Arrel, ja ha obert la convocatòria de la 6a edició. Aquesta iniciativa complementa l’oferta oficial de la Fira, amb una selecció de grups de l’escena folk catalana. Les propostes per formar part de l’Humus Mediterrani en el marc de la propera edició de Fira Mediterrània de Manresa, que se celebrarà del 4 al 7 d’octubre, està oberta fins al 31 de maig.

La iniciativa

L’humus és la capa de terra biològicament més viva i que alimenta les llavors d’on sorgeixen les arrels i les plantes. Aplicat a la música folk i d’arrel tradicional l’humus remet a les persones anònimes que han preservat o creat música i cançó tradicional, grups amateurs que la practiquen arreu del país i centenars d’alumnes i aprenents de les escoles de música d’arrel tradicional dels Països Catalans. La programació de l’Humus Mediterrani té l’objectiu de donar a conèixer la feina que duen a terme totes aquestes persones en el marc ideal que suposa Fira Mediterrània.

D’Arrel, l’entitat impulsora del projecte, ofereix des de 2012 una programació estable de música d’arrel i folk a Manresa i a la Catalunya Central. La seva voluntat és esdevenir una plataforma per a grups professionals de la música folk més despullada, per a grups amateurs i de folk participatiu i d’estudiants d’especialitats tradicionals que es volen donar a conèixer.

Detalls de la convocatòria

Les propostes musicals que s’han presentat a la secció oficial de Fira Mediterrània també es poden presentar a l’Humus Mediterrani. Per fer-ho, cal accedir al web de D’Arrel, omplir un formulari i adjuntar el material sol·licitat. Els grups participants percebran una aportació fixa per cobrir les seves despeses, apareixeran en la campanya de difusió de Fira Mediterrània (el programa, el web i el catàleg professional) i tindran accés a la Llotja Professional del mercat manresà com a professionals acreditats. El termini de presentació es tanca el 31 de maig.

La programació de l’Humus es definirà per un consell assessor format per experts i membres de D’Arrel de Manresa. Els concerts seran de caràcter gratuït.

L’any passat l’Humus va seleccionar un total de 7 projectes que es van programar en el marc de la 20a edició de la Fira: Terra de Sons, Brunzit, Duetu, Ferran Savall i Meritxell Neddermann, A l’aire, Daina i Micu. Al llarg de les 5 convocatòries, hi ha participat 45 grups diferents.

Les propostes s’han de presentar a través del següent link: http://www.darrel.cat/?page_id=467

humus gran.jpg