La Companyia Minimíssima guanya el Concurs Sons 2019

Va imposar-se en la final celebrada a la Fira Mediterrània de Manresa

Va imposar-se en la final celebrada a la Fira Mediterrània de Manresa

Una companyia musical d'un sol integrant i abundants instruments petits, La Companyia Minimíssima, és la proposta guanyadora de la dotzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània, després de la final celebrada aquest 10 d'octubre a la Taverna Cervesa Guineu de la Fira Mediterrània de Manresa. 
 
La Companyia Minimíssima, el projecte del músic de Sant Cugat del Vallès Gerard Díaz, va seduir el jurat del Concurs Sons de la Mediterrània per la seva originalitat i potencial. Concentrada en una cadira i envoltada de petits instruments, aquesta petita companyia va desplegar un repertori sustentat en una curiosa combinació instrumental (el baix continu del shruti peti indi i els colors del violí, l'acordió diatònic i el guitarró), versions atrevides de peces tradicionals ("La presó de Lleida") i versions de referents absoluts de la música mediterrània (els eivissencs Uc i el genovès Fabrizio de André) i tastos de poesia contemporània, crítica i crua.

Els altres tres finalistes van ser tres duos diversos. Alba Casaramona i Joan Berenguer van obrir la vetllada amb un repertori ben vestit de cants de feina, una adaptació d'una cançó de la Guerra Civil nordamericana i la combativa "Gallo rojo, gallo negro", de Chicho Sánchez FerlosioNúria Conangla i Àlex Rodríguez, reunits amb el nom Game of Loops, van presentar cançons pròpies amb un format prou original (dos violoncels i programacions), mentre que la cantant Magali Sare i el guitarrista Sebastià Gris es van presentar amb un tercer element de pes, el guitarrista Santi Careta, per oferir un directe on les cançons tradicionals i alguna composició pròpia es decantaven cap al jazz i l'experimentació. 

El Concurs Sons de la Mediterrània està organitzat per la Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock. El premi inclou la gravació d'un disc i actuacions a alguns dels principals esdeveniments del folk del país: el Tradicionàrius, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, l'Ethno Catalonia de Banyoles, el Música a la Vila del Vendrell, el Circuit Folc i la Fira Mediterrània de Manresa. A més, compta amb el suport del programa Mans de Catalunya Ràdio.  
 
CompanyiaMinimissima 19_TXUS GARCIA_03_IMG_4361.jpg
El guanyador del Concurs durant l'actuació a la Taverna Cervesa Guineu