La creació col·lectiva i el treball en xarxa seran els punts forts de l’activitat professional de la Fira Mediterrània

La Llotja del Museu de la Tècnica acull més de 200 reunions ràpides entre operadors i cinc actuacions musicals Les jornades professionals reflexionaran sobre experiències de participació ciutadana i el canvi social

La Llotja del Museu de la Tècnica acull més de 200 reunions ràpides entre operadors i cinc actuacions musicals

Les jornades professionals reflexionaran sobre experiències de participació ciutadana i el canvi social

Entre les diferents trobades sectorials, destaca el III Wine&Fest Forum, el congrés de festivals de músiques del món i folk que reunirà més de 50 projectes d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica

SALA DE PREMSA AQUÍ

Manresa, 13 de setembre · Més enllà de la seva part artística, la Fira Mediterrània de Manresa és un mercat, i la seva zona de negoci és la Llotja Professional. Situada al Museu de la Tècnica de Manresa per cinquè any consecutiu, tornarà a ser un important nucli de trobada professional. Jornades, showcases, estands i reunions del sector cultural ompliran el recinte del 6 al 8 d’octubre.

JORNADES PROFESSIONALS

Durant dijous 6 i divendres7, se celebren a la Llotja unes jornades professionals que, porten per títol “La creació col·lectiva: el valor del procés participatiu”. Així, el leitmotiv de la fira, també es trobarà reflectit dins de la llotja. Diversos professionals, tant de casa nostra com internacionals, oferiran les seves reflexions i bones pràctiques. En les jornades destaca la xerrada “Arts de carrer i canvi social”, en què hi participaran representants del festival Spoffin (Holanda), Tocatì (Itàlia) i Umore Azoka Leioa (País Basc). També s’han inclòs una xerrada sobre les arts a l’escola i una altra sobre diversos processos artístics que han comptat amb la participació ciutadana.

ITINERARI DE NOUS PROJECTES

Durant el matí de divendres 7, la Fira ha preparat l’Itinerari de Nous Projectes Artístics, càpsules de 20 minuts per presentar 8 projectes escènics que destaquen per la seva originalitat i/o han estat estrenats recentment. Els assistents circularan per diversos espais de la Llotja Professional i les presentacions tindran diversos formats. L’itinerari acabarà amb una Trobada de Contractació amb una selecció de companyies actuants a la Fira Mediterrània 2016.

SHOWCASES: ACTUACIONS MUSICALS A LA LLOTJA

Per altra banda, al llarg dels tres dies d’activitat els professionals podran escoltar uns quants grups que presentaran els seus showcases, càpsules artístiques pensades específicament per facilitar el contacte entre compradors i venedors. Enguany oferiran concerts de 30 minuts al pati del Museu Yacine & The Oriental Groove, Carola Ortiz Grup, Gener, Uxía & Narf i Alessio Arena.

MÉS DE 200 REUNIONS CONCERTADES

Una altra de les activitats de la llotja són els speed datings, que han gaudit de molt bona salut en les darreres edicions. Aquestes trobades ràpides entre operadors comptaran amb la presència de directors artístics de festivals i equipaments d’àmbit internacional, entre els quals destaquen Danka Van Dodewaart, de l’Amsterdam Roots Festival (Paísos Baixos); Derek Andrews, del Mundial Montreal (Canadà); Tim Gubel, del Zenith Fusion Festival (Bulgària); l’Ashraf Mahmoud Kenawy, del Cairo International Circus Festival (Egipte), i Marco Abbondanza, del Festival Sete Sóis Sete Luas (que se celebra a 12 països de la Mediterrània).

PRESENTACIONS DE PROJECTES

La Llotja de la Fira ha inclòs dins la seva programació les presentacions de projectes, presentacions breus i informals de productes culturals, projectes i serveis professionals que esdevenen trobades d’intercanvi. Dins aquesta secció, un total de 13 empreses, entitats i institucions parlaran durant dissabte 8 d’octubre d’alguns dels seus projectes. És el cas de la Federació Catalana de Societats Musicals, Mercartes, la Fundació privada Taller de Músics, el Centre Artesà Tradicionàrius C.A.T, el Festival literari Tocats de Lletra, Teknecultura Gestió SL i Nau Côclea.

LA LLOTJA, NUCLI DE TREBALL EN XARXA

Un dels elements essencials de tota Fira és acollir activitats de connexió professional, que se celebren a porta tancada i donen un alt valor a la Fira, ja que la converteixen en un hub professional.

Al llarg del cap de setmana, la Fira acollirà diverses trobades, entre les quals destaca el III Wine’n Fest Forum, Congrés Internacional de Festivals de Músiques del Món i Folk que congregarà prop de 50 festivals provinents d’Europa, Àsia, Àfrica i Amèrica. Se celebrarà dissabte 8 de 10:30h a 14:30h

 

Tota la informació de l’activitat professional aquí