La fira de música mediterrània de Bari, Medimex, selecciona la banda Evo

  El quartet catalanovalencià proposat per la Fira Mediterrània viatjarà a Itàlia a finals de novembre  

 

El quartet catalanovalencià proposat per la Fira Mediterrània viatjarà a Itàlia a finals de novembre

 

Medimex, fira italiana dedicada a la música mediterrània, ha seleccionat el quartet catalanovalencià de música medieval EVO, una de les propostes presentades per la Fira Mediterrània de Manresa per poder actuar en aquest mercat. L’acció s’insereix dins el conveni de cooperació entre Fira Mediterrània i Medimex, per tal d’avorir la internacionalització dels artistes catalans i pugliesos. El segon Medimex tindrà lloc del 29 de novembre al 2 de desembre de 2012.

 

Evo.jpg

Medimex és un mercat de músiques de la Mediterrània que té lloc des del 2011 a la ciutat de Bari, capital de la regió de la Puglia a Itàlia, promogut per l’organisme públic Puglia Sounds i pensat per afavorir l’intercanvi artístic i de negoci en el camp de la música de diferents estils, des del pop fins a l’arrel. Els artistes nacionals i internacionals es reuneixen i negocien amb organitzadors de festivals, circuits, responsables de segells de música, agències, institucions culturals, mitjans de comunicació... La seva primera edició va tenir lloc l’any passat, i la Fira Mediterrània va ser-hi present amb un estand. L’organització va acreditar 1300 professionals de 21 països, 50 periodistes, en una llotja de 8,000m2 amb 150 estands. Hi van actuar 50 formacions diferents. L’organisme Puglia Sounds serà un dels agents institucionals que també repetirà presència a la Llotja professional del Mediterrània Professional Meeting de Manresa, que enguany serà ubicat per primer cop al Museu de la Tècnica. Puglia Sounds també oferirà una recepció als professionals acreditats a la Fira Mediterrània, i serà un dels deu ponents de la nova àrea de treball de la Llotja: els speed-dating, o reunions d’un quart d’hora amb una cita prèviament agendada per l’organització entre un venedor i un comprador.

 

Evo està format per músics experimentats dins del camp de la música antiga i d'arrel, que comparteixen la seva activitat amb bandes com L'Ham de Foc, Els Trobadors, Aman Aman, la Capella de Ministrers, Eduardo Paniagua... En aquests moments presenten aquest nou projecte dedicat exclusivament al repertori medieval. El seu criteri pel que fa a la interpretació d'aquesta música els porta a la investigació d'elements presents en tradicions musicals vives, tant europees com orientals, que guarden relació amb el nostre passat medieval. Reprenen així, una rica varietat de recursos a través de tècniques d'ornamentació, rítmica, improvisació o instrumentàrium, tot creant una estètica viva allunyada d'estèrils visions pseudoacademicistes, en la major part dels casos tan dubtosament històriques com qualsevol altra, atès la manca d'informació que conservem al respecte.

 

D’altra banda, Evo actuarà el dissabte dia 10 de novembre a la Fira Mediterrània 2012, dins de la secció NOSTRUM, un cicle de quatre concerts que se celebraran a la Seu de Manresa que posen de manifest els tresors de la Mediterrània que han de ser preservats i difosos. Les entrades pel concert d’Evo valen 10 euros i es posaran a la venda a partir del 4 d’octubre. Es poden adquirir a les taquilles del Kursaal (Passeig Pere III, 35) les tardes, de dimarts a diumenge de 18h a 21h, i els dissabtes d’11h a 13h, per telèfon al 93 872 36 36 (en horari de taquilles) i al següent enllaç:

https://www.koobin.com/kursaal/index.php