La Fira Mediterrània de Manresa enceta una setmana internacional a Estònia i França

With the support of the Culture programme of the Euroepan Union                  Sis propostes artístiques al 21è Viljandi Folk Music Festival i al 20è Festival Estivada de Rodés

With the support of the Culture programme

of the Euroepan Union

europe.jpg            logoFMM(2).jpg

 

 

Sis propostes artístiques al 21è Viljandi Folk Music Festival i al 20è Festival Estivada de Rodés

 

Roger Mas, la Cobla Sant Jordi, Obrint Pas, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Pau Figueres i Manu Sabaté

 

El programa d’internacionalització que treballa la Fundació Fira Mediterrània de Manresa arriba aquesta setmana a un dels pols de màxima intensitat en haver programat sis propostes artístiques dels territoris de llengua catalana en dos festivals, un a Estònia i l’altre a França, dins els convenis de cooperació internacional que s’han establert amb una durada de dos anys, el 2013 i 2014.

RogerMas+CoblaSantJordi_X_Mercad%C3%A9.jpg

D’una banda, en la vintena edició del Festival occità Estivada, a Rodés, França, demà dimarts 23 de juliol Roger Mas i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, seran e l’escenari principal d’aquesta cita de referència de la cultura occitana amb el seu espectacle coproducció de la Fira Mediterrània del 2011. Al dia següent serà l’intèrpret de cant d’estil Pep Gimeno ‘Botifarra’, qui presentarà el seu treball a la ‘Salle des Fetes’ de l’Estivada,  un recinte de mitjà format. Divendres 26 novament escoltarem el català a l’escenari principal amb Obrint Pas, en la seva gira de comiat. Aquesta presència catalana a França serà corresposta per les actuacions de diversos grups occitans en la propera Fira Mediterrània de Manresa el proper novembre.

                                                                                  

D’altra banda, dins aquesta mateixa setmana, dins el projecte FolkMus – Young musicians and old stories, folk music in musEUms and more’ –FolkMus, Joves músics, velles històries, música d’arrel als musEUs i altres espais- liderat per l’Ajuntament de Roma i cofinançat pel programa europeu de Cultura, de la Unió Europea, els catalans Pau Figueres i Manu Sabaté actuen en el 21è Viljandi Folk Music Festival, a Estònia, on pujaran a l’escenari aquest dijous 25 i dissabte 27 de juliol.  Figueres i Sabaté actuaran juntament amb intèrprets de quatre països més: Grècia, Itàlia, Estònia i Portugal. Figueres hi posarà les seves guitarres i Sabaté les gralles, tarotes i clarinets. L’esdeveniment d’Estònia és un dels certàmens més influents i de major volum en l’àrea dels països nòrdics i bàltics. La Fira també hi prendrà part en una sessió de ‘networking meeting’ de caire internacional.

 

Manu%20Sabat%C3%A9%20JPG.JPG

 

Pau_Figueres(1).jpg

 

 

 

 

 

                             

                

 

 

 

           

 

Més informació:

www.firamediterrania.cat