La Fira Mediterrània de Manresa obre la convocatòria d’artistes de la 16a edició

La fundació organitzadora potenciarà els espais d’empresa La Fira Mediterrània de Manresa obre la convocatòria 2013 per a les companyies i grups que vulguin optar a formar part de la 16a edició, que se celebrarà del 7 al 10 de novembre. La data límit de presentació dels projectes serà dissabte 23 de març de 2013.

  • La fundació organitzadora potenciarà els espais d’empresa

La Fira Mediterrània de Manresa obre la convocatòria 2013 per a les companyies i grups que vulguin optar a formar part de la 16a edició, que se celebrarà del 7 al 10 de novembre. La data límit de presentació dels projectes serà dissabte 23 de març de 2013.

La Fira prioritzarà en la seva selecció les estrenes -absolutes, a Catalunya o a l’Estat espanyol- per emfasitzar el caràcter d’aparador de noves propostes. També es valorarà l’interès mostrat cap a la Fira com a espai de negoci, el recorregut potencial dels espectacles presentats, la qualitat i l’interès artístic de les propostes i la seva vinculació amb les arrels de la Mediterrània. També es tindrà en compte la professionalitat dels artistes i companyies que facin la proposta i la possibilitat de fer més d’una actuació en el marc de la Fira per facilitar el visionat als professionals acreditats, seguint la tendència de fires germanes de l’esfera internacional. La convocatòria remarca el caràcter interdisciplinari de la Fira, que aglutina els diferents llenguatges artístics: arts visuals, circ, dansa, exposicions, música, narració i teatre. També el mercat manresà continuarà programant espectacles en diferents formats -petit, mig o gran-, i adreçats tant al públic adult com al familiar.

L’any passat la Fira Mediterrània va rebre 790 propostes i se’n van seleccionar un centenar. En la darrera convocatòria 1.118 professionals pertanyents a 582 entitats contractants procedents de 30 països diferents van assistir a aquest mercat dels espectacles amb l’accent en l’arrel mediterrània, en el qual es van programar 200 activitats artístiques, amb 100 formacions diferents, i 70 tallers i conferències en el Mediterrània Professional Meeting. Algunes d’aquestes propostes van participar amb noves fórmules d’empresa en què el risc econòmic era assumit directament pels empresaris que exhibien els seus espectacles en el certamen. La fundació manresana potenciarà aquests espais d’empresa per tal de continuar avançant en la sostenibilitat econòmica d’aquest certamen. Pel que fa als professionals acreditats, la Fira Mediterrània aprofundirà en la internacionalització per la qual cosa centrarà bona part dels seus esforços en construir mercats més amplis per als creadors i les empreses culturals per tal de consolidar el propi i alhora assolir una major projecció internacional.

Tramesa per Internet

Els requisits es poden consultar al web de la Fira Mediterrània,  www.firamediterrania.cat, el canal a través del qual es poden trametre les propostes de participació. En aquest sentit, la Fira Mediterrània ha potenciat encara més tot el procés telemàtic des del mateix moment inicial de construcció del mercat manresà 2013. Les companyies que optin a la participació hauran d’enviar juntament amb la seva sol•licitud un dossier artístic amb la proposta detallada, que inclogui el text descriptiu de l’espectacle, el currículum, la fitxa artística i un text breu sobre la relació de l’espectacle amb l’arrel mediterrània; la fitxa tècnica amb les necessitats i característiques, de personal i detall de mides del vehicle de transport de l’escenografia; una fotografia com a mínim de la companyia o grup (en format .tif o.jpg de 10x15 cm i 300 dpi de resolució), i molt especialment els enllaços a vídeo i àudio de l’espectacle.