La Fira Mediterrània de Manresa ofereix 3500 places dins el programa FiraEscoles

En la seva 16a edició, el Servei Educatiu de la Fira organitza 10 sessions especials per als escolars

En la seva 16a edició, el Servei Educatiu de la Fira organitza 10 sessions especials per als escolars


NOTA DE PREMSA

Manresa, 8 de Juliol del 2013 · La Fira Mediterrània de Manresa engega de nou el seu Servei Educatiu dirigit a tots els alumnes de les escoles baguenques, amb quatre espectacles adreçats al públic escolar  que formen part de la propera edició del certamen. Les sessions tindran lloc dijous 7 i divendres 8 de novembre dins l’horari escolar als espais del Teatre Kursaal i el Teatre Conservatori.

Any rere any la campanya gaudeix d’una gran acceptació i es preveu que l’oferta quedi coberta en les deu sessions programades. La Fira Mediterrània assumeix el cost de la secció FiraEscoles i els alumnes en poden disfrutar gratuïtament. Així doncs, prop de 3500 alumnes de la comarca del Bages hi tindran accés.

La Fira té el propòsit que les escoles de Manresa i comarca visquin en primera persona la seva programació i és per això que en facilita aquest apropament. Els espectacles del FiraEscoles de la 16a Fira Mediterrània de Manresa són Quan tanco els Ulls, de Nats Nus; Musiquetes de paper, de Joan Alfred i Fem Sonar les Musiquetes; Celestes, de Fura; i Kafka i la nina viatgera, d’Albena Teatre. L’edició de 2013 de FiraEscoles amplia el seu repertori artístic perquè enguany inclou la disciplina del circ.

Les propostes de demanda es poden enviar fins al proper 10 de setembre.

 Per a qualsevol dubte podeu contactar amb el Servei Educatiu de la Fira Mediterrània de Manresa a través de serveijornades@firamediterrania.cat o bé trucar al 93 875 35 88

 
ELS ESPECTACLES DEL SERVEI EDUCATIU
Mons (Quan tanco els ulls)
Nats Nus
Dansa
Dijous 7/11/2013; 9.30h, 11h i 15.30h
Teatre Kursaal
Durada: 60 minuts

Aquest espectacle no tracta de viatjar pel món, no surt a conèixer noves cultures, no vol entendre la ciència o l’art, no col·lecciona moments, en aquest espectacle es va cap un viatge interior, cap al nostre pensament.
Inspirat en el treball de l’escriptor i il·lustrador Jimmy Liao, Mons, ens apropa a aquests móns íntims, als llocs que ens ajuden a evadir-nos de la realitat quan les coses no van bé, a aquests móns imaginaris on trobem la seguretat, on es respira tranquil i es camina a poc a poc. Uns mons plens de color, de formes màgiques i insòlites, on tot és possible. A Mons, es parla dels nens, nenes i adults que encara conserven l’infant al seu interior, que inventen mons per amagar-se quan la realitat és massa dura . Per això els personatges es mouran en mons estranys, plens de colors i fantasia, on tot és possible.
www.natsnus.com

Musiquetes de paper

Joan Alfred i fem Sonar les Musiquetes
Música
Dijous 7/11/2013; 9.30h, 11h i 15.30h
Teatre Conservatori
Durada: 50 minuts

Aquest és un espectacle multidisciplinari que sorgeix de la confluència de diferents artistes interessats per una mateixa temàtica i un mateix període històric: la infància a Catalunya a finals de segle XIX i començaments del XX.
És en aquest període històric on trobem els més importants moviments de renovació pedagògica. La presa de consciència de les necessitats de l’infant fa que es comenci a generar una gran quantitat de productes culturals destinats als més menuts. A més, un interès creixent pel llegat popular i les nombroses tasques de recol·lecció folklòrica inspiren als millors escriptors, músics, dibuixants i editors la creació d’una gran quantitat de llibres, cançons, joguines i material didàctic.
L’espectacle, mitjançant els popularíssims teatrets de paper que van fer les delícies, durant aquells anys, dels infants del nostre país, revisa el repertori cançonístic que compositors modernistes i noucentistes van escriure pels nens i nenes

Celestes

Fura
Circ
Divendres 8/11/2013; 9.30h i 11h
Teatre Kursaal
Durada: 35 minuts

Un espectacle aeri per a bebès, creat i interpretat per la trapezista FURA. Un espectacle sobre el cel i tot el que hi podem trobar: estrelles, planetes, aus, aurores, brillantor, obscuritat... Un refinat espectacle que s’estrenarà a la Fira Mediterrània i que farà somiar a les persones assistents.
Fura va començar la seva carrera com a trapezista a París, l’any 1993, després de cursar estudis de dansa a Espanya i França. Essent alumna de Josephine Maistre, Zoè, trapezista del ja desaparegut Circo Alegre, decideix consagrar-se al treball i la creació del moviment en l’aire. Continua la seva formació a Canadà en l’entorn del Cirque du Soleil, i torna a Barcelona a finals dels 90 per retrobar-se amb els professionals del circ del seu país.
www.furaweb.com

Kafka i la nina viatgera

Albena Teatre
Teatre
Divendres 8/11/2013; 9.30h i 11h
Teatre Conservatori
Durada: 60 minuts

Un any abans de la mort de l’autor, Franz Kafka, passejant pel parc Steglitz, a Berlín, va trobar una menuda que plorava desconsoladament perquè havia perdut la seva nina.
Per calmar a la menuda, l’autor de La metamorfosis, es va inventar una peculiar història: la nina no s’havia perdut, se n’havia anat de viatge, i ell, convertit en carter de nines, tenia una carta que li duria al dia següent al parc. Aquella nit Franz va escriure la primera de les moltes cartes què, durant tres setmanes, va lliurar a la menuda puntualment, narrant les peripècies de l’extraordinària nina des de tots els racons del món. Segons conta Dora Dymant, la seva companya en aquells dies, l’estat febril amb el que Kafka escrivia aquelles cartes era comparable al de qualsevol de les seves obres immortals.
Aquest és el relat d’aquella experiència, en
la que Franz Kafka va ser un mag de la paraula per a una menuda desconeguda de la que mai més es va tornar a saber res, com tampoc d’aquelles cartes que constitueixen un dels misteris més bonics de la narrativa del segle XX.
www.albenateatre.com

 

www.firamediterrania.cat