La Mediterrània serà la protagonista de les nits d’estiu del Museu d’Història de Catalunya

Tradició i modernitat, patrimoni i futur es troben en aquest cicle de sis concerts dedicat a les noves músiques del Mare Nostrum

Tradició i modernitat, patrimoni i futur es troben en aquest cicle de sis concerts dedicat a les noves músiques del Mare Nostrum

Aquesta programació musical ha estat organitzada en col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa

Aquest estiu, el Museu d’Història de Catalunya proposa el cicle ‘Mediterrània: músiques que es toquen’. Una proposta musical que les nits de dimecres, del 3 de juliol al 7 d’agost, unirà tradició i modernitat, patrimoni i futur a partir de les noves músiques de la Mediterrània. Cada nit, un grup representarà amb la seva música la diversitat i la riquesa del patrimoni cultural que compartim i que és tan genuí. Perquè més que una música mediterrània n’exis­teixen moltes, però totalment interconnectades.
El cicle portarà fins al nostre litoral música d’Itàlia, Tunísia, Grècia i l’Iran. Maria Mazzota, de fet, obre les nits amb els sons del sud d’Itàlia. Els germans Amine i Hamza i ens faran viatjar amb el so dels seus instruments, l'oud i el qanun, els més importants de la música clàssica àrab. I Grècia i l’Iran sonaran en elTrio López – Petrakis - Chemirani. Els Països Catalans seran representats amb les músiques marineres de Les Anxovetes; la música menorquina d’Anna Ferrer i Mario Mas; i el cantant valencià Miquel Gil.
Les nits d’estiu del Museu d’Història de Catalunya van més enllà d’una proposta musical de qualitat. Són una proposta holística que es completa amb les vistes privilegiades de la ciutat i el port de Barcelona, la màgia de la posta de sol sobre el mar, una consumició gratuïta i l’agradable sensació de la brisa marina que bufa en caure la nit. A més, la proposta musical es complementa amb una proposta cultural que precedeix el concert. I és que, des de les 20h, els assistents a les nits gaudeixen d’accés en exclusiva a l’exposició que s’exhibeix temporalment a la primera planta del museu: ‘Moda i Modistes’, que poden seguir també amb visita guiada a les 20 i a les 21h.
El cicle ha estat organitzat en col·laboració amb la Fira Mediterrània de Manresa.
Cicle Nits d'Estiu.jpg