Modificacions al programa de la 16a Fira Mediterrània de Manresa

En la recta final de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebra la setmana vinent del 7 al 10 de novembre, el programa de 350 activitats ha patit algunes modificacions. D’una banda s’han incorporat alguns actes, com Connexions, la sessió de treball amb associacions del sector professional que tindrà lloc a la Llotja Professional dissabte 9 de novembre a les 10 h del matí.

En la recta final de la Fira Mediterrània de Manresa, que se celebra la setmana vinent del 7 al 10 de novembre, el programa de 350 activitats ha patit algunes modificacions. D’una banda s’han incorporat alguns actes, com Connexions, la sessió de treball amb associacions del sector professional que tindrà lloc a la Llotja Professional dissabte 9 de novembre a les 10 h del matí. Es tracta d’una taula estable de treball amb les associacions professionals del sector artístic per millorar els canals de comunicació entre el mercat cultural i les necessitats dels professionals de les diferents arts. Després de la bona acollida de l’any passat, enguany, la sessió abordarà a partir de l’informe de la consultoria Durán-Sindreu, Asesores Legales y Tributarios elaborat per encàrrec de La Red de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad pública, el marc jurídic de la gestió d'espectacles i de les fórmules societàries escaients i/o convenients en aquest sector, en funció de com sigui cada tipus de projecte artístic. Es tractaran temes de contractació i previsió de conflictes; sistema impositiu i obligacions fiscals; drets d’autor, interpretació i enregistrament; i regulació i gestió laboral i valoració legal sobre noves modalitats de funcionament de recaptació que des del sector escènic s’han i s’estan impulsant. La jornada constarà de dues parts, una primera d’una durada d’una hora i quart, amb la intervenció de Cristina Calvet, advocada de l’Associació d’Actors i Directors professionals de Catalunya, AADPC, especialitzada en Dret de la Propietat Intel·lectual i gran coneixedora del funcionament del sector artístic i cultural. I una segona part de preguntes. L’acreditació de la Fira Mediterrània de Manresa dóna accés a aquesta jornada. Aquesta sessió està coorganitzada per Fira mediterrània, ARC, ACPDC, APCC, APdC, TTP, AADPC, CIATRE.

De l’altra una baixa: l’espectacle Celestes de Fura per problemes amb el calendari de producció de la pròpia companyia. Finament, per raons tècniques, les dues sessions previstes de l’espectacle Cru, de la companyia Fet a mà, han quedat unificades en una de sola i en un escenari diferent. Aquesta companyia de circ franco-catalana oferirà la segona de les actuacions previstes, la de dissabte a les 22 h, i ho farà al Teatre Conservatori, enlloc de a la Vela del Parc Casino.

En un altre ordre de coses, els darrers assajos de Factoria Mascaró amb els escolars manresans que preparen l’espectacle Balla-Fira, com a homenatge al coreògraf Joan Serra, tindran lloc dijous 7 de novembre (a les 9h, al CEIP La Font; a les 11h, a La Salle Manresa, i a les 16.15h, a La Joviat 2). Els mitjans gràfics podran captar imatges d’aquesta darrera sessió a la Joviat 2.