Oberta fins el 31 de maig la convocatòria del VI Concurs Sons per a grups emergents d’arrel

La 16ª Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia i el Grup editorial Enderrock convoquen la sisena edició del Concurs Sons de la Mediterrània, adreçat a grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània, en català o bé instrumentals. La recepció de propostes es tancarà el 31 de maig de 2013.

La 16ª Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia i el Grup editorial Enderrock convoquen la sisena edició del Concurs Sons de la Mediterrània, adreçat a grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània, en català o bé instrumentals. La recepció de propostes es tancarà el 31 de maig de 2013. Per participar en aquesta convocatòria, els grups han d’entrar al web www.concurssons.cat, des d’on podran penjar directament la seva música, a més de fotos i informació relativa a la seva proposta. Els grups o solistes que hi participin hauran de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions. La convocatòria no va adreçada als grups o solistes que tinguin un contracte discogràfic vigent.

El jurat del concurs està integrat per membres del web Sons de la Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia, la Fira Mediterrània de Manresa, el Festacarrer d’Ondara (País Valencià), iCat.cat i el programa La Sonora (TVC). D’entre totes les propostes rebudes, ells seran els encarregats d’escollir als quatre grups que passaran a la fase final.

La final, a la 16a Fira Mediterrània de Manresa

La final del concurs se celebrarà a Manresa tot coincidint amb la 16a edició de la Fira Mediterrània de Manresa, del 7 al 10 de novembre. Les formacions participants a la final apareixeran al catàleg professional, programa i web de la Fira. El veredicte final del jurat serà anunciat durant la mateixa Fira Mediterrània.

El grup guanyador obtindrà una campanya de publicitat valorada en 3.000 € a la revista Enderrock, el web Sons de la Mediterrània i a l’emissora iCat.cat, la gravació d’un disc i la signatura d’un contracte discogràfic, i una gira de quatre actuacions que inclourà, durant l’any 2014, el festival Tradicionàrius, la 17a Fira Mediterrània de Manresa, el Circuit Folc 2014 i el Dansàneu / Escola de Dansa Tradicional d’Esterri d’Àneu 2014.

Els guanyador de l’edició 2012 del Concurs Sons van ser Els Laietans, una colla grallera de Mataró que presumeix de ser el primer grup de gralles 2.0 del món, adaptant a les gralles peces com el “Waka waka” de Shakira, el “Wa yeah” d’Antònia Font o l’“Ai se eu te pego” de Michel Teló. Al 2011 van guanyar el concurs els Riu, una formació del Baix Llobregat que combina el repertori d’arrel català amb estructures de la música celta; els barcelonins Tazzuff van guanyar l’edició 2010, amb el seu folk proper a altres gèneres com el jazz, el flamenc i la rumba, d’aire innovador i experimental, el quartet Amansalva, amb músics catalans, valencians i balears, va guanyar l’edició 2009 amb el seu repertori tradicional d’arreu dels Països Catalans, i els mallorquins Grollers de Sa Factoria es van emportar el guardó al 2008 amb la seva barreja desacomplexada d’instruments tradicionals i moderns, i cançons populars amb esbojarrades composicions pròpies.

Els grups poden presentar les propostes al web www.concurssons.cat


Els%20Laietans(c)Carles%20R_L5U0558.jpg

El Laietans van guianyar la darrera edició del Concurs Sons (Foto: Carles Rodríguez)