Prop de 3.000 alumnes de la comarca del Bages veuran espectacles de la Fira Mediterrània

  En la seva 15a edició, el Servei Educatiu de la Fira organitza 14 sessions especials per a una vintena d’escoles.  La Fira, amb l’estudi Playmodes, implica cent alumnes en un espectacle participatiu: Mapping fet a mà    

 

En la seva 15a edició, el Servei Educatiu de la Fira organitza 14 sessions especials per a una vintena d’escoles. 

La Fira, amb l’estudi Playmodes, implica cent alumnes en un espectacle participatiu: Mapping fet a mà

 

 

Manresa, 27 de setembre del 2012 · La Fira Mediterrània de Manresa torna a posar en marxa el seu servei educatiu per als alumnes de les escoles bagenques, amb sis espectacles adreçats al públic escolar i que formen part de la propera edició del certamen. Les sessions tindran lloc dijous 8 i divendres 9 de novembre, en horari escolar. La campanya ha tingut una gran acceptació i la demanda ha superat amb escreix i l’aforament previst per a les 14 sessions programades. Prop de tres mil alumnes en gaudiran.

 

Cia_%20Terranegra%20-%20El%20viatge%20del%20Sr_%20Nagata.jpg

 

La Fira espera que les escoles de Manresa i comarca puguin viure en primera persona la seva programació. Els espectacles que es podran veure són Tubs del món, de Bufa&Sons, Quan el fang pren la paraula, de la companyia Sarandaca; El viatge del senyor Nagata, de la cia. Terranegra; Un patufet se’n va a la sorra, de la cantant Mariona Sagarra, Lava de l’Studio Orka i el Teatre Lliure; i L’amor de les tres taronges, de la Cia. Mov-i-ments i la Fornal d’Espectacles, guanyadores de la Beca Innovació de l’any 2012.

 

Per altra banda, un centenar d’alumnes seran els encarregats de donar vida al Mapping fet a mà, una proposta de Playmodes en què es convida als escolars a fer volar la seva imaginació pintant la plantilla d’un edifici de la plaça Major, treballant amb la imatgeria popular. Posteriorment, les seves imatges s’animaran i es coordinaran amb una banda sonora composta per a l’ocasió, per projectar-se, el dissabte 10 de novembre, sobre una façana de la plaça Major de Manresa. El resultat un joc d’imatges que confonen la percepció del públic i provoquen inesperats efectes visuals.

 

CConsulta els espectacles del Firaescoles aquí