S’obre la convocatòria del Concurs Sons de la Mediterrània 2017

El termini de presentació de propostes estarà obert fins al proper 31 de maig. La final del certamen tindrà lloc durant la 20a Fira Mediterrània de Manresa

El termini de presentació de propostes estarà obert fins al proper 31 de maig

La final del certamen tindrà lloc durant la 20a Fira Mediterrània de Manresa

El Grup Enderrock, la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya han convocat la desena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. De totes les propostes presentades, de grups o solistes emergents amb projectes de folk i música d’arrel de la Mediterrània, se n'escolliran quatre que actuaran a la final del 5 d'octubre, dins la 20a Fira Mediterrània de Manresa. El guanyador enregistrarà un disc i actuarà en escenaris destacats del circuit folk. El termini d'admissió de propostes estarà obert fins al proper 31 de maig.

Els grups o solistes que participin al Concurs han de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, registrant-se al web www.concurssons.cat. El grup guanyador obtindrà la gravació d’un disc en un estudi professional, la contractació al festival Tradicionàrius 2018, la 21a Fira Mediterrània de Manresa 2018, el Circuit Folc 2018, el Festival Música a la Vila del Vendrell 2018 i el Festival PortalBlau de l'Escala 2018, i una campanya de publicitat a la revista Enderrock i el web Sons de la Mediterrània. A més, també hi haurà un Premi de Votació Popular, que s'atorgarà a un dels quatre grups finalistes, seguint un procés de participació que tindrà lloc durant la final de Manresa.

El jurat encarregat d’escollir els quatre finalistes d’entre totes les propostes rebudes, estarà format per representants del web Sons de la Mediterrània, Fira Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, el programa Mans de Catalunya Ràdio, el cicle Música a la Vila de l'Ajuntament del Vendrell i el festival PortalBlau de l'Escala. Com a criteris de selecció es prioritzaran les propostes d’artistes emergents que afavoreixin la renovació de les músiques d’arrel de la Mediterrània, així com la projecció i el recorregut potencial de cada proposta. Es valorarà especialment el repertori en català.

Els guanyadors de la passada edició del Concurs, el duet Criatures (amb Ivó Jordà a la gralla i Marçal Ramon, a l’acordió diatònic) estan a punt de presentar el seu disc “Traumàtrop”. Ho faran el proper 28 d’abril, a les 22h, al Tradicionàruis.

A banda de Criatures, els grups guanyadors del Concurs Sons des del seu origen han estat la big band folk mallorquina Grollers de Sa Factoria (2008), el quartet de folk i cançó Amansalva (2009), el grup de 'ball folk progressiu' Tazzuff (2010), el grup de folk del Baix Llobregat RIU (2011), la festiva colla grallera Els Laietans (2012), el grup de folk i jazz Inxa Impro Quartet (2013), el grup de rock de l'Horta Mox (2014) i les multipremiades durant la darrera edició dels Premis Enderrock, Roba Estesa (2015).

Trobareu tota informació relacionada amb el Concurs Sons a: http://www.concurssons.cat/

 Criatures

El duet Criatures, guanyador del Concurs Sons l'any passat, durant la seva actuació a la final de Manresa