XII Concurs Sons

La dotzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània de músiques d'arrel es convoca de l'1 d'abril al 31 de maig.

La dotzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània de músiques d'arrel es convoca de l'1 d'abril al 31 de maig

Les inscripcions, obertes a propostes en català i instrumentals, es poden presentar al portal web www.concurssons.cat

El Concurs Sons 2019 destinarà una dotació de 10.000 euros en premis per a la gravació, concerts i promoció del guanyador

Els quatre finalistes actuaran el 10 d’octubre en el marc de la 22a Fira Mediterrània de Manresa

La Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, han convocat la dotzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen està obert als grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània, tant en català com instrumentals.

Els artistes participants hauran de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, i s'han de registrar al web www.concurssons.cat  abans del 31 de maig. De totes les propostes rebudes, el jurat n'escollirà quatre, que actuaran a la final en directe, el dijous 10 d'octubre dins la programació de la 22a Fira Mediterrània.

El guanyador del Concurs rebrà 10.000 euros en premis per a la gravació, producció i promoció d'un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació per a una desena dels principals festivals i cicles de folk del 2019: Festival Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, PortalBlau de l'Escala, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Projecte Ethno Catalonia de Joventuts Musicals de Catalunya.

Tots els grups inscrits podran realitzar una estada formativa de producció d'una jornada durant el mes de setembre per treballar amb un especialista designat per l'organització la seva implantació a l'escenari i la presentació en directe.

Més informació i bases completes a www.concurssons.cat.

PALMARÈS SONS (2008-18)

                2018 — CLÀUDIA CABERO

                2017 — BALKAN PARADISE ORCHESTRA

                2016 — CRIATURES

                2015 — ROBA ESTESA

                2014 — MOX

                2013 — INXA IMPRO QUARTET

                2012 — ELS LAIETANS

                2011 — RIU

                2010 — TAZZUF

                2009 — AMANSALVA

                2008 — GROLLERS DE SA FACTORIA